2004 började jag att odla på allvar igen (efter flera års uppehåll) när jag fick en odlingslott i Stockholmsförorten Skarpnäck. Redan första året odlade jag några plantor av prydnadsmajs från frön som jag köpt från Impecta.
2007 upptäckte jag mjölmajsen "Painted Mountain" och började att odla den. Runåbergs hade börjag sälja den. Den mognar tidigt och är vacker med alla sina färger, och är en sort som faktiskt passar mycket bra att odla i södra Sverige åtminstone upp till Stockholmstrakten. Denna sort gav en tidigare och mer pålitlig skörd än den prydnadsmajs som jag odlat tidigare.
2009 började jag att direktså istället för att förodla i små krukor för att sedan plantera ut. Jag hade läst på lite och förstått att vanlig majs kan sås från en jordtemperatur på 10 °C, och att den kan sås tidigare på våren. Det är bara sockermajs som behöver högre jordtemperatur. Jag har förstås även odlat sockermajs under alla år för att äta som grönsak. Sockermajs är så mycket godare när den är nyplockad.
2010 började jag att leta runt efter andra färgade majssorter och köpte frön på Ebay. Det året odlade jag "Oaxacan Green Dent" och "Miniature Rainbow Popcorn". "Oaxacan Green Dent" är en av de vackraste majssorter som jag känner till och den kan odlas till mogen skörd i Stockholmstrakten. "Miniature Rainbow Popcorn" var svårare, men jag lyckades att få några mogna kolvar ibland.I Skarpnäck odlade jag sockermajs, mjölmajs och tandmajs. Jag hade de ganska tidiga sorterna "Ashworth" och "Double Standard" av sockermajs, som jag köpt från Runåbergs, samt "Blue Jade", som jag hade köpt från nederländska Vreeken's Zaden. Av tandmajs odlade jag "Oaxacan Green Dent", som jag hade redan året innan, samt "Earth Tones Dent", som också har vackra färger och mognar så tidigt att den kan odlas i södra Sverige.
2012 hade jag byggt ett extra stängsel runt min popcorn-odling för att hålla fåren ute och odlade samma popcorn-sorter som året innan. Bara "Tom Thumb", "White Selection" och "Dakota Black" gav mogna kolvar. Under de följande åren (med något års uppehåll då och då) fortsatte jag att odla samma popcorn-sorter. Jag fick också några korsningar, vilket var ett av mina mål. "Tom Thumb", "White Selection" och "Dakota Black" var basen i min korsade popcorn-stam, med en del inkorsning av "Miniature Rainbow Popcorn", "Cutie Pops" och "Mini Japanese Yellow Popcorn".
2020 bestämde jag mig för att på allvar ta fram en bra popcorn-sort för Sverige, och jag sådde och korsade frön från mina tidigare års skördar för att få en bred genetisk bas (majskorn kan behålla grobarheten i 10 år eller mer). De flesta plantor och kolvar som jag odlade 2020 levde upp till mina mål, men det återstår många år av odling och urval för att få en bra sort.
Jag har också 2020 börjat intressera mig för och odlat tidiga flintmajssorter, t.ex. "Gaspé Flint Corn", "Saskatoon White Flint" och "Cascade Ruby-Gold".